Frågor och svar om Ätstörningar

24 Feb 2011, 21:00 161
Annat, 0 år
Question


Hej Catherine!

För ett år sedan skrev jag till dig om att jag inte visste om jag hade en ätstörning eller inte. Du svarade och det är jag väldigt tacksam över. Den gången skrev jag att jag spytt enstaka gånger och ibland hoppat över måltider. Det har, tror jag man kan säga, blivit värre.

I dagsläget har jag gått ner xx kg och strävar fortfarande efter att gå ner ännu mer. Jag är 171 cm lång och väger xx kg. Jag försöker tvinga mig själv att bara äta frukost, vilket ofta misslyckas och därför spyr jag regelbundet. Minst varannan dag. Min pojkvän har fått mig att uppsöka en kurator på ungdomsmottagningen, men det funkar inte. Det känns som att hon tycker att jag överdriver. Speciellt när hon sa "din såkallade ätstörning" och verkligen gjorde citattecken i luften.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt till min pojkvän att jag inte vill gå till henne längre utan kan ta mig ur det här själv. För det känns inte som att jag räknas in i kategorin för människor med ätstörningar. Därför försöker jag äta normalt vissa dagar. För att bevisa att jag inte har några problem. Saken är den att jag väger mig varje morgon vilket gör att jag får en enorm ångest över maten jag åt dagen innan, och försök till svält börjar om igen. Det blir som en cirkel.

Vad ska jag göra? Jag vet att mina matvanor tär på mitt och min pojkväns förhållande och jag är livrädd över att mista honom.

Tack på förhand.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Givetvis ska du inte gå hos någon som behandlar dig på det sättet, såklart att du inte kan läka och bli frisk då.
Jag tycker att du ska kontakta en ätstörningsenhet. Där de är specialister på ätstörningar. Tyvärr beror sådana där uttalanden ofta på okunskap.
En ätstörning tär på ett förhållande precis som du säger så gör det både för er men mest för din skull. Du är värd att få må bra, leva och njuta. Alla enheter hittar du på abkontakt.se

All värme och styrka! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar