Frågor och svar om obesvarad kärlek

1 Mar 2011, 21:00 147
Kille, 15 år
Question


jag är förvirrad. det finns många tjejer som jag tycker om. men jag vet inte vem eeh som jag gillar mest. jag är förvirrad!!!!!!! HJÄLLLP!!! mig....

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Gå på din magkänsla, gå på vilken du trivs bäst med. Det låter mer som att du försöker hitta en tjej, bara för att ha en tjej och den tanken kommer inte funka om det ska vara ett långsiktigt förhållande. Ett bra tips är att gå mer på personligheten än på utseendet, för i längden kommer det löna sig. Man kan hitta en tjej som ser bättre ut, men som rent i personlighet är elak osv. Bilden jag får är också att det låter som du tror att det är du som kan välja och få den tjej du vill, vilket heller inte funkar i ett långt förhållande. Tjejen måste ju kunna trivas med dig också!

Jag kan säga att min första tjej fick jag några månader innan jag skulle fylla 20 år, så stressa inte fram kärlek. Låt det ta tid! Det är inte antalet tjejer som är huvudsaken, utan det viktiga är att man trivs med varandra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar