Frågor och svar om träning

2 Mar 2011, 14:00 112
Annat, 0 år
Question


Hejhej
Jag är en tjej på 11 år som är 151cm och väger 69 kg
och jag vill gå ner i vikt,men jag vill INTE fråga nån om hjälp och jag vill inte berätta att jag vill gå ner i vikt heller.

Men jag undrar om skidor är bra för att gå ner i vikt med??
Jag vill gå ner i vikt runt magen, vill tappa fett under armarna
och mest av allt vill jag gå ner i vikt på låren !!!

Skulle bli sjukt glad om du svarar på min fråga :))

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är alltid bra och hälsosamt att träna på ett roligt sätt, som man trivs med. Att bara försöka gå ner i vikt är inte bra, vi människor behöver mat för att få energi och om du vill träna och åka skidor behöver du mycket energi.

Försök att inte fundera så mycket på var du har fett, utan på att ha roligt. Om du tycker om att åka skidor är det en jättebra träning för dig, då kommer du inte tröttna på det.

Annan rolig träning är t.ex. att simma eller spela någon bollsport. Se bara till att du äter ordentligt, så att din kropp får den energi den behöver.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar