Frågor och svar om mobbning

11 Mar 2011, 13:00 133
Annat, 0 år
Question


Hejsan Björn!

Jag har nu äntligen fått en lärare att förstå vad en tjej gör mot mig.(säger dumma komentarer när inte lärare hör, knuffar en lite diskret allt som man kan tänka sig tjejer kan göra lite i smyg utan att andra ser det).

Läraren har nu pratat med tjejen och han sa till mig att det gick bra men att det inte är över än. Han ville att han jag och den där tjejen som håller på med mig ska prata med varandra i en rum. Jag sa att jag inte ville men han sa att jag ska fundera på det.
Läraren har jag kännt sen 4:an och han är ganska nära mig.

Är det de ända sättet att få allt löst eller kan man göra det på något annat sätt?
Eftersom att det här har hållt på sen 4:an till och från och nu i 8:an hela tiden.

// En tjej som behöver ett svar

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

I min föreläsning nämner jag att mobbaren, offret och en lärare INTE ska sitta i samma rum och samtala. Det ska ske separat, dvs läraren och du ska samtala i ett eget samtal, sen ska lärare samtala med mobbaren, aldrig tillsammans. Det blir bara konflikt. Jag tycker du ska säga det till läraren att du vill prata enskilt och inte med mobbaren. Som lärare får man inte vara så blåögd och tro att man kan skaka hand med mobbaren och så är allt bra, för så funkar det inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar