Frågor och svar om missnöje med kroppen

11 Mar 2011, 21:00 233
Annat, 0 år
Question


hej, jag är 13 år och har fått bristningar på rumpan och lite på ryggen..och just nu vill jag inte visa mig i sommar över huvudtaget! jag tycker det är så pinsamt och jag tänker alltid om mina vänner kommer tycka att det är äckligt och sånt :(
jag har en fin kropp men jag fattar inte att dom där bristningarna ska förstöra allt..jag mår jätte dåligt!
är det normalt att få det i tonåren? är detta något man inte ska behöva skämmas över :/ ?

Svar

Hej tjejen!

Tack för din fråga!

När det gäller bristningar har förmodligen nästan ALLA tjejer det på sin kropp någonstans! Det är absolut inget du ska skämmas över. Det är fullkomligt naturligt och oftast en del utav kroppens reaktion på att man växer.

Jag har väldigt svårt att tro att dina vänner kommer att reagera negativt eller om något alls på dina bristningar. Så känn absolut inte att det är pinsamt, utan se på dem och tänk på att din kropp är på väg att utvecklas och att det är helt ok!

Jag blir jätte glad av att höra att du tycker att du har en fin kropp! Jag lovar till 100% att den inte påverkas på ett negativt sätt utav dina bristningar!

Kram på dig och njut av den kommande sommaren!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar