Frågor och svar om våldtäkt

14 Mar 2011, 12:00 452
Annat, 0 år
Question


Igår hände något som jag inte riktigt kan förklara. Jag hade varit ute med en väninna. Vi drack en drink var, sen bestämde vi oss för att gå och se på film istället. Runt 2 tiden får jag ett sms från några vi varit med tidigare under kvällen. Vi hade föreslagit efterfest hos oss. Hon och jag säger att det är ok att de kommer. Vi bjuder över några andra som också var med tidigare. Det visar sig att killen son smsade kommer ensam. Tydligen har resten droppat off. Aja...vi lyssnar på musik umgås har trevligt. Vi är vid det tillfället 7st. Fram emot 5.30 bestämmer sig folk för att dra hem. Jag säger hejdå men märker inte att en kille stannat. Det är han som kom ensam.

Jag börjar plocka med saker och signalerar att det kanske är dags för honom att gå hem. Han tar tag i mig bakifrån och börjar kyssa min hals och nacke. Det är obehagligt och jag puttar bort honom. Jag ber honom sluta och skämtar bort det med att han druckit för mycket. Till saken hör att jag är i ett förhållande sedan flera år tillbaka vilket denna kille är väl medveten om. Han fortsätter, tjatar, puttar ner mig i soffan med all sin tyngd.

Jag säger NEJ flertalet gånger. Sen känner jag mig alldeles yr och utmattad. Jag kommer på mig själv tänka i banorna ´han kommer våldta mig om jag inte gör något. Jag kan inte göra något. Slutar han om jag suger av honom´.

Tanken är förskräcklig. Jag vill ha bort honom. Jag hatar honom. Jag säger nej om och om igen försöker putta bort honom. Han håller tag om mina handleder med ännu mer styrka. Jag kommer med ett förslag...Jag ger honom det han vill.

Han går. Jag gråter mig till sömns.

Jag hatar mig själv och jag vet inte vad jag ska säga till min pojkvän. Han kommer att bli förkrossad. Han kommer aldrig förlåta mig. Om jag själv inte varit med om detta skulle jag aldrig förstå hur något sådant kan få en människa att suga av en kille för att inte bli våldtagen. It just doesn't make any sense at all. Jag inser att jag rent lagligt inte kan anklaga honom. Jag vill inte göra en anmälan då jag inte vill att någon i min närhet ska veta. Men jag mår oerhört dåligt. Hela grejen är så bisarr.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Du har varit med om något väldigt jobbigt, som ingen ska behöva uppleva. Det den här killen har gjort är helt fel, och det är inget du ska känna skuld för.

Han har kränkt dig, och du kan visst anmäla honom. Våldtäkt är så mycket mer än det man tror att det är, och i mina ögon är det precis vad som hänt, även om ni inte hade penetrerande sex.

Finns det någon du kan prata med? En vän, dina föräldrar eller någon annan?

Din pojkvän kommer kanske bli väldigt ledsen, men om han skuldbelägger dig för det som hänt så gör han fel. Du ville inte att det här skulle hända. Det var inte ditt fel!

Om du inte känner att du kan prata med någon i din närhet, så kanske vårdcentralen eller öppenpsykiatrin är något? Man behöver inte vara "sjuk" för att gå och prata med någon. Du kan också kontakta någon förening eller kvinnojour. Ett exempel är Novahuset och föreningen HOPP.

http://www.hopp.org www.novahuset.com

Du kan lägga till mig på msn om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar