Frågor och svar om piercing och tatueringar

22 Mar 2011, 16:00 189
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en 13 snart 14 årig tjej. Jag vill såå gärna ha navel piercing. Det är så sjukt fint. Jag vet att jag skulle få för mina föräldrar, men nu är det så att jag har en kelloid på armen (en typ prick som kan orsaks av ärr) Man kan få det av t.ex piercingar. Jag har tre hål i öronen och dom har det inte varit några problem med. Så min fråga är: Kan jag pierca naveln, eller är det stor risk att jag får en kelloid på magen ?

tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

eftersom du inte har något problem med dina hål i öronen så borde det inte bli problem med naveln heller. Naveln är dock mycket mer svårläkt än öronen.

Även om du får för dina föräldrar så är du för ung. Det brukar vara 15-årsgräns på navelpiercing med förälders tillåtelse.

När det gäller navelpiercing så måste man vara försiktig, den kan lätt bli infekterad och det kan leda till fula ärr.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar