Frågor och svar om Ätstörningar

24 Mar 2011, 21:00 380
Kille, 12 år
Question


Hejsan! Jag är en 12 årig kille som har typ anorexi.. så jag äter så mycket som typ en 2 åring gör.. så jag får ta näringsdrycker för att gå upp i vikt.. jag är 169 cm o väger mellan 48-50 kg.. är det lite..? tycker jag har typ tonårsmage och att jag är tjock.. men kommer det ge me sig när jag får börja träna igen och äta bättre..? Dessutom undrar jag lite över näringdrycker... dom är utskrivna på recept från apoteket och det är dom här nutricia fortimel energy jordgubb/banan.. är dom nyttiga? jag har inte käkat nått onyttigt altså godis,bakelser,friterat,snacks,läsk elr så ( socker ) på flera månader så dom smakar lite sött.. är dom nyttiga för mej eller är det bara skit..? tacksam för svar!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej killen!

Det är väldigt viktigt att du söker hjälp för dina tankar och ditt beteende kring ätandet. Jag rekommenderar varmt att du tillsammans med dina föräldrar tar kontakt med en ätstörningsenhet så att du får hjälp. Du växer fortfarande och behöver få i dig näring för att utvecklas som du ska. Alla enheter finns på abkontakt.se
Ta den hjälp du har rätt till så att du kan få må bra med dig själv och kroppen, det är du värd!

Lycka till!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar