Frågor och svar om kompisrelationer

24 Mar 2011, 21:00 123
Tjej, 15 år
Question


vill jag att ni ska tipsa mig vad ska jag gör. jag brukar gå med några tjejer i min klass och jag känner mig tråkig och jag försökte bli som de men jag kan inte jag har problem med att skoja eller snacka eller hitta på . och samtidigt känner jag mig utanför!! ja så känner jag mig jätte jätte tråkig! vad ska jag göra att bli bättra??

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Tror inte alls att du är tråkig, däremot kan man låsa sig rejällt när man känner sig osäker och hela tiden tänker "men gud, varför kan inte jag dra ett skämt" eller "tänk om dom tycker att jag är tråkig och inte vill va med mig?". Tänk på hur du är när du inte tänker på sådana här saker, i relationer där du kan vara dig själv och slappna av. Kan det kanske vara så att du spänner dig lite mycket just med tjejerna?
Jag tycker att du ska jobba med din självkänsla, då kommer det här att lätta. Läs Du äger eller självkänsla nu med Mia Törnblom och kom ihåg att du är värdefull precis som du är.

Stor varm kram all värme och styrka

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar