Frågor och svar om Ätstörningar

24 Mar 2011, 22:00 120
Annat, 0 år
Question


Hej,
Det är inte att jag är anorektiker eller något sånt för nej, jag vill inte bli så. Men jag har sådanna tankar.. kollar hur många kalorier det finns i allt men äter ändå, spyr absolut inte upp maten. känner mig inte fet / tjock heller men ändå.. det är som mitt huvud bara fortsätter. Sluta ät, kolla hur många kalorier kolla hur mycket fett!
Finns det något som kan hjälpa ?
jag är 165 och väger ca xx kilo men min kroppsbyggnad är så att det är helt normal vikt så.
Vill bara få bort tankarna..

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Tyvärr är ditt bmi inte alls bra utan du är väldigt underviktig i nuläget. Du behöver absolut ta hjälp för detta. Jag förstår att det är jobbigt att ta till sig men för att kunna bli av med dessa tankar så behöver du söka hjälp. Jag hör att du tycker att det är jobbigt med tankar kring att vara anorektisk så jag råder dig om det känns för jobbigt i nuläget att söka sig till en ätstörningsenhet att börja med tex en skolkurator, terapeut på Bup eller hos ungdomsmottagningen. Det är också viktigt att du försöker berätta detta för dina närstående, tex mamma och pappa så att du kan få stöd och hjälp. Du är värd så mycket bättre än det här. Kom ihåg att det inte är ditt fel att du drabbats men ditt ansvar att berätta, ta hjälp och jobba dig ur. Det går, jag lovar.

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar