Frågor och svar om meningen med livet

26 Mar 2011, 20:00 210
Kille, 14 år
Question


Hej, Jag är Kristen själv tror på gud. Men jag har fortfarande synder jag har gjort som jag inte kan förlåta, Jag vet inte vad jag ska göra har bett flera gånger men det går ba inte. Jag har fortfarande starka frestelser till sexuella saker fast än jag inte vill, Vad ska jag göra för att inte göra det hära och följa bibeln bättre?

Svar

Hej,

Nu vet jag inte om frågan hamnar under rätt kategori, men here goes:

Enligt bibeln förlåter Gud dina synder om du ber om förlåtelse. Inte pga av att du ber på ett visst sätt eller om du ber tillräckligt starkt, utan för att Jesus dog för alla dina synder och därav är du förlåten.

Sen är det så, att bara för att man är förlåten, betyder det inte att man har glömt det man har gjort. Minnen är fortfarande kvar och de kan kännas jobbiga när man blir påmind om saker man gjort som kanske inte varit bra enligt bibeln.

Så kom ihåg: Bibeln säger att om du ber utav hela ditt hjärta och omvänder, så är du förlåten. Gud ser ditt hjärta och vet hur du tänker.

Vad det gäller de sexuella bitarna måste man komma ihåg att du är en tonåring med hormoner och fantasier. Bara för att man blir kristen betyder det inte att man automatiskt blir av med alla hormoner och känslor. Döm dig själv inte så hårt och våga slappna av i att Gud älskar dig och att du kommer att växa i en större förståelse för det kristna livet och Gud. När du gör det kommer du att förstå att Gud är med dig och inte emot och vill hjälpa dig inom livets alla aspekter.

Nu är jag varken en präst eller kristen, men jag har studerat teologi och bibeln säger ovanstående. Om du känner att du vil ha ett mer utförligt svar rekommenderar jag att du skriver direkt till vår präst i panelen.

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar