Frågor och svar om kärleksrelationer

28 Mar 2011, 21:00 177
Tjej, 17 år
Question


Hej, jag har varit tillsammans med min kille i 1år och sju månader,jag är 17år och han 19 men vi är väldigt mogna för våran ålder. Vi har haft det väldigt bra och varit som bästa vänner och gjort allt tillsammans, självklart har vi bråkat en hel del med det löser sig alltid. För två månader sedan så sa han att han inte hade samma känslor för min längre, alltså inte kär och ville bara vara singel ett tag men ändå inte riktigt visste vad han ville. Han gjorde slut men säger att han fortfarande älskar mig och att jag alltid kommer vara något speciellt för honom. Samma dag som han gjorde slut sov han hos mig och vi är med varandra flera gånger i veckan och skriver puss sms och hjärtan hela tiden och ringer. Låter alltid han få börja skriva så jag inte verkar för "på"och om jag inte svarar på någon timme blir han typ orolig. Allt är ju nästan som vanligt eftersom vi fortfarande kramas, kysser varann, har sex, talar om hur fin den andra är och har roligt. Efter att han gjort slut har jag mått så fruktansvärt dåligt, kan inte tänka klart inte äta eller sova. Allt jag vill är att va ska ha det som vanligt och vara tillsammans igen annars vill jag inte leva. Hela min uppväxt har varit väldigt svårt och jag kan inte lita på folk. Alla mina vänner sviker och pratar bakom ryggen på mig så jag umgås inte med någon kompis (hellre själv än med människor som gör mig ledsen). Min pojkvän kom in i mitt liv och gjorde allt så bra, har aldrig mått så bra som jag gjort dom här 19månaderna. Bestämde mig för att försöka komma ut och träffa andra killar och kysste en, men det är inte samma sak, blir bara äcklad. När min "kille" fick veta att jag träffat andra märkte jag att han blev svartsjuk, så jag sa (efter en månad som singel)att han fick bestämma sig hur han ville ha det, om han ville gå ifrån "oss" och då bryter jag kontakten helt för annars blir det för jobbigt för mig eller om vi kan försöka hitta hans känslor för mig igen. Han ville försöka igen men vänta med att berätta för någon och det kan jag förstå. Igår var första gången på en vecka som vi träffats på grund av att han varit sjuk, och det var en jätte bra kväll. Han kunde inte hålla sig ifrån mig, och då jag försökte släppa då vi kramades så höll han bara hårdare. Kyssarna var ödmjuka och kärleksfulla. Men han är så otroligt svår att läsa för det låter ju som han är kär i mig men det är han ju tydligen inte? hur ska jag tolka han beteende? och hur kan jag få honom att få starkare känslor för mig igen??? TACK FÖR ATT DU TOG DIN TID PUSS!

Svar

Hej tjejen,

Ja.. Det är ingen rolig sits förstår jag. Det måste vara fruktansvärt frustrerande när den man älskar inte riktigt kan bestämma sig för vad han vill.

Jag skulle vilja belysa några punkter:
1. Din "pojkvän" kan inte bestämma sig för hur han vill ha det.
Jag får känslan av att han både vill äta kakan och ha den kvar. Han har förmodligen känslor för dig, vilket gör det lätt att mysa med dig när ni är tillsammans. Dock tror jag att han samtidigt vill vara fri för att se vad livet har att erbjuda och tror förmodligen att gräset kanske är grönare på andra sidan. Du måste ta ställning till om du vill leva i ett sådant förhållande.

2. Han kom in i ditt liv vid en väldigt känslig tidpunkt. Han blev den person som tröstade dig under en stormig tid och därför förknippar du honom med tex. trygghet. Du har inga andra vänner som du håller lika nära och när han agerar som han gör, gör det att allt det som är tryggt börjar svaja.
Att hitta riktigt bra vänner är inte alltid lätt, men det betyder inte att de inte finns där ute någonstans. Oavsett hur du beslutar att göra med din kille är det alltid bra att ha andra som även står dig nära som kan stötta och ställa upp.

3. När det gäller att vara ute och träffa andra är du förmodligen inte känslomässigt redo för. Om det tar slut mellan er betyder det inte att man automatiskt är redo att släppa in en ny person i hjärtat. Våga ge dig själv lite tid.

När det gäller hur du ska tolka hans beteende och hur du ska göra för att han ska bli kär igen har jag inget konkret svar på.

Men du måste våga fråga dig själv hur vill/behöver jag att mitt förhållande ska se ut för att jag ska känna mig trygg och älskad? Fråga nr 2 är, kan den här killen ge mig det? Om du inte vet, våga fråga honom och kräv ett ärligt svar. Då vet du vad du har att ta ställning till.

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar