Frågor och svar om urinvägsinfektion

30 Mar 2011, 09:00 1282
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har sen en vecka tillbaka behövt kissa mycket oftare än innan. Det började med att det "sved" i underlivet men det har gått över nu. Nu är jag bara kissnödig ofta och kissar mycket. Vad kan detta beor på?? Jag tar p-piller (Neovletta)och tog för ungefär 3 veckor sen ett akut-piller eftersom jag varit kräksjuk. Annars har jag inte missat något p-piller. Kan det vara graviditet? Kan man verkligen få symptomet att kissa oftare efter bara 3 veckor?

Sedan undrar jag också om akut-piller, om man bara fortsätter ta sina p-piller efter som vanligt, då är man väl fortfarande skyddad av p-pillerna?

Svar

Hejsan!

Dina symtomt låter som en urinvägsinfektion. Då kan man få sveda när man kissar och en känsla av att behöva kissa ofta, ibland kan man även få lite ont i nedre delen av magen. Kontakta din ungdomsmottagning för samtal om dina symtom så kan de ta ett urinprov för att se om det är en urinvägsinfektion. Där kan dem även svara på dina frågor som rör p-piller eftersom jag hör att du undrar en del och det är viktigt att du får svar så att du förstår hur pillerna fungerar.

Var rädd om dig, Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar