Frågor och svar om meningen med livet

1 Apr 2011, 10:00 208
Tjej, 21 år
Question


Jag vill tro på gud, jag vill tro på jehova. Men alltså. Måste jag bli ett vittne(jehovas vittne) bara för jag tror på gud? Jag vill liksom inte gå runt och predika om honom. Bara tro på honom och hoppas på det bästa efter jag dör. Snälla svara!

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Din tro räcker. Om du vill tro på Gud, så tror du redan på Gud. Det betyder att Gud ser, hör och känner din tro. Du behöver inte gå med i något samfund (t ex Jehovas vittnen) om du inte vill.

Vill du läsa lite mera kan du gå in på http://www.bibelsajten.nu/

När jag läser din fråga upplever jag att din tro är stark. Fortsätt med att bara tro på Gud och hoppas på det bästa. Hoppas på det bästa från Gud och dina medmänniskor. Kom ihåg att också tro på dig själv. Lita på din tro. Ingen annan har rätt att ändra på dig mot din vilja.

En sång av Ingemar Olsson lyder:
Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du.

Hälsningar
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar