Frågor och svar om Ändtarmen och analöppningen

3 Apr 2011, 22:00 3875
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag har ont i analhålet,det känns som att jag har bajs kavar att bajsa ut,men det kommer inget? Sen bajsar jag ungefär varenda dag det har ungefär vart i en vecka nu.

Svar

Hejsan!

Det låter som att du har det besvärligt. Man kan ha ont i analen av olika anledningar och det är svårt att säga varför just du har ont utan undersökning. Man kan få sprickor i analen om man varit förstoppad tillexempel och det gör då ont särskilt när man ska bajsa. Sen kan man även få hemorrojder i analen som kan göra ont. Att bajsa en gång om dagen som du uppger att du gör är normalt.

Jag tycker att du ska kontakta din skolsköterska eller din husläkare så att dom får titta och se hur det ser ut. Prata med din mamma också om du inte gjort det så kan hon kanske hjälpa dig kontakta sjukvården. Analbesvär är något många har. Vi i vården möter det ofta. Så skämms inte för att kontakta din skolsköterska eller din husläkare.

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar