Frågor och svar om kärleksrelationer

4 Apr 2011, 09:00 217
Tjej, 17 år
Question


Hej, jag vet inte vad jag ska göra och mår väldigt dåligt av detta.. min kille ville inte vara tillsammans med mig längre på grund av att han inte känner som förut och att hans känslor för mig har svalnar så han är inte kär.Han är 19 och jag 17år. Vi fortsatte att träffas och gjorde alla saker som då när vi var tillsammans även fast vi inte var det förutom att det kunde bli lite små stelt ibland då han blir "kylig" mot mig. Det ha nu gått två månader sedan han sa att han ville vara singel, men efter en månad så pratade vi väldigt mycket om oss (vilket vi gör varje gång vi ses) och vi bestämde att försöka jobba på vårat förhållande så att hans känslor för mig kunde komma tillbaka. Nu efter att det gått en månad då vi blivit tillsammans igen så är det rätt så bra, hans kär känslor för mig har inte kommit tillbaka än säger han men han älskar mig och såklart har känslor men inte samma som förut. Vårt förhållande är till 110% på riktigt säger han men han kan ändå inte berätta för någon att vi är tillsammans.. när jag frågar varför säger han bara att det är för att han inte fått tillbaka kär känslorna för mig än, jag talar om för honom att dom känslorna kan ta ett tag att få tillbaka men jag vill ju inte gå runt och vara hans "hemliga" flickvän i flera månader..vi ha ju varit tillsammans i 19 månader och har så mycket tillsammans så vill verkligen inte förlora honom. Vi båda gled ifrån våra kompisar lite då vi hela tiden var med varandra men nu är han bara med dom och tar alltid dom före mig, visst får han ju vara med dom men inte då han lovat mig ju.. är alltid orolig att han ska hitta någon tjej(då han hela tiden är ute och super på krogen)som han fastnar för även fast jag egentligen vet att han inte gör det då vi fortfarande är tillsammans. Jag vill bara att allt ska vara som förut.. jag vet inte längre hur han tänker och han säger att han tycker det är jätte jobbigt att jag hela tiden frågar hur han tycker och känner men jag måste ju för han säger ju inget annars. Hur ska jag/vi lyckas med att få tillbaka hans känslor för mig? Är det bästa sättet för honom att få tillbaka sina känslor för mig om vi är med varann lite alltså bara en gång i veckan så han "saknar" mig, eller är det om vi ses lite oftare och inte pratar om våra känslor (eftersom han tycker det är så jobbigt) och bara myser och har kul? Jag vill göra allt för att han ska bli kär i mig igen. Snälla kom med bra förslag.. vet att man inte kan styra någons känslor ju men man kan alltid göra saker som ökar chansen att bli kär igen i den person som man varit så otroligt kär i för bara några månader sen och fortfarande tycker om och älskar.

Svar

Hej!

Jag svarade på en väldigt lik fråga igår. Gå in under mina "frågor och svar" så hittar du svaret.

Jag kommer endast att bemöta "öka dina chanser att göra honom kär" - delen. Jag förstår att du vill ha konkreta svar och tips på hur man går tillväga. Det bästa tipset jag kan ge är att våga vara ifrån varandra ett tag för att se om känslorna håller.

Istället för att lägga lösningen i händerna på din kille så våga ta tillbaka kontrollen och utgå ifrån vad du vill och behöver istället. Jag förstår att det ni haft tillsammans har varit bra, men om han säger att han inte är kär i dig och vill vara ute och "play the field" så måste jag fråga dig om du tror att han kan ge dig det du behöver just nu? Om man måste "göra" saker för att få den andre att bli kär igen, det är ingen bra utgångspunkt för ett starkt förhållande.

- Hur vill du att han ska vara mot dig? - kan han det?
- Vad behöver du i detta förhållande? - kan han ge dig det?
- Hur länge kan du leva så här och må bra?

Snälla svara på ovanstående frågor och utgå helt och hållet från dig själv. Var 100% ärlig mot dig själv! Du behöver inte skriva tillbaka till mig om du inte vill.

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar