Frågor och svar om kärleksrelationer

8 Apr 2011, 11:00 139
Annat, 0 år
Question


Svar på frågorna:
- Hur vill du att han ska vara mot dig? - kan han det?
- Vad behöver du i detta förhållande? - kan han ge dig det?
- Hur länge kan du leva så här och må bra?

1. Jag vill att han ska vara som har var förut mot mig. Han var då omtänksam, kärleksfull, ödmjuk och jag betydde ALLT för honom, var det viktigaste som fanns men nu är kompisarna det viktigaste.. Jag tror att han kan vara allt det mot mig igen om rätt känslor kommer tillbaka, om inte så kommer jag bara fortsätta bli tagen i andra hand och bara vara en slags trygghet..

2. Jag behöver ha kärlek i vårat förhållande, tillit och allt det vi hade förut. Vi älskar varandra så oerhört mycket men det kanske inte räcker för att förhållandet ska kunna fortsätta?

3. Som det är just nu skulle jag verkligen inte kunna ha det länge till för jag mår verkligen inte bra.. kan inte sova på nätterna eftersom jag bara tänker och tänker, känns som jag ska kräkas hela tiden och har en klump i magen.. kan inte koncentrera mig i skolan heller..
Men om det nu skulle bli så att hans känslor för mig kommer tillbaka snart så tror jag faktiskt att förhållandet kan bli "starkare" på något vis eftersom vi klarat av detta och att vi får ett långt och lyckligt förhållande tillsammans.

Eftersom det var två månader sedan han "gjorde slut" och en månad sen som vi blev tillsammans igen och ska försöka på nytt så tror jag ändå en månad är en kort till för att få tillbaka känslorna igen på? Men hur länge kan det ta egentligen??? Jag vägrar släppa honom då vi försöker få det att funka igen och nästan ändå har allt som vanligt.. men jag kommer må ännu sämre om inte dom känslorna kommer tillbaka snart.. vill ju inte gå runt och vara hans "hemliga flickvän" hur länge som helst..

Jag kan ändå inte riktigt svara på om han kan vara den pojkvänner för mig som han var förut och om han kan ge mig allt igen... för jag har ju ingen aning om hur han kommer känna om ett tag, om känslorna kommer komma tillbaka eller inte, just därför blir det så svårt för mig att kanske bara släppa taget då han faktiskt visar känslor för mig och snart kanske kommer att få det. Jag tänker ju bara hela tiden att jag ska fortsätta kämpa för imorgon kanske han inser att han är kär..

Svar

Hej igen,

Jag ser ett återkommande tema i dina svar och det är att du pratar i dåtid. Han ger dig inget utav det du behöver i nutid.

Du skulle behöva sätta dig med honom och förklara hur du känner och kräva ett svar från honom. Du mår tydligen inte bra i denna situation och han verkar tyvärr inte bry sig, då han agerar som han gör. Det är inte kärlek! Han säger att han inte är kär i dig men att älskar dig, kärlek ter sig inte på det sättet. När man älskar ngn så vill man inte göra ngt som kan såra den andra personen.

Han vill helt enkelt inte släppa dig "utifall att" och det är extremt själviskt. Återigen inte ett kärleksfullt beteende.

Du skriver att du vägrar släppa honom, jag hoppas innerligt för din skull att ni kommer fram till ngt snart. Ju längre tid detta pågår, ju mer kommer det att skada ert förhållande.

Utifrån dina mail verkar du vara en intelligent, tålmodig och fin tjej.Snälla var rädd om ditt hjärta!

Skickar med en stor kram som stöd på din resa!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar