Frågor och svar om könsorganen

8 Apr 2011, 13:00 360
Kille, 13 år
Question


hej jag har märkt att jag har trång förhud i ungefär ett år nu, jag tror att jag har sammanväxningar mellan ollonet och förhuden. Försvinnner det? hur fixar man bort det utan operation? vågar inte berätta för nån...

Svar

Hej!

Ditt besvär är väldigt vanligt och det går att göra något åt det utan operation i många fall men ibland behöver man operera. Man brukar få en kräm och ´vissa övningar för att mjuka upp förhuden. Kontakta din skolsköterska! Det är jättemånga som har samma problem och skolsköterskan är van vid frågor som rör trång förhud och behandling.

Gå in till skolsköterskanen dag och säg att du misstänker att du har lite trångförhud! Det finns hjälp så att det kommer att kännas bra efteråt!

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar