Frågor och svar om träning

14 Apr 2011, 16:00 185
Annat, 0 år
Question


Hej.

Jag är en tjej som spelar i ett elitinnebandy lag. Jag har börjat känna de senaste året att jag börjar få kramp i vaderna (det känns som att man har en knytnäve i vardera vad. Jag har bra skor på mig som är uppbyggda och jag dricker og ftast vatten innan träning.
Vad kan krampen bero på?

I sommras joggade vi två ggr per vecka i ett ockuperat spår som är 2200km. Efter att jag har sprungit och kommit ner i puls börjar jag må illa. Det går över efter ett tag. När jag börjar med en annan övning efter joggningen så börjar jag må illa och må sluta med övningen. Vad kan det här bero på? syrebrist?

//En som behöver veta

Svar

Hej,

Det kan röra sig om att du bytt skor eller bytt underlag du springer på. I vilket fall ska du vara vaksam och lyssna på din kropp och blir det inte bättre ska du söka hjälp hos en sjukgymnast i din närhet.

Mvh Martin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar