Frågor och svar om kärleksrelationer

17 Apr 2011, 21:00 124
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag och min kille har nu varit ihop i över 1 år och vi är lyckliga tillsammans.
Vi har inte alltid haft det lätt, haft många som har försökt att lägga sig i i vårat förhållande. Men det har inte vi tillåtit.
Saken är den att jag inte alls har det enkelt hemma med mina föräldrar och så, men samtidigt så älskar jag dom. Min kille tål inte min pappa, han kan vara en skitstövel ibland. Jag vet inte vad jag ska göra, i framtiden skulle jag vilja skaffa barn, men min kille vill inte pga min pappa... han vill inte att ett barn ska behöva ha en morfar som honom, just nu orkar inte jag gå in på detalj vad min pappa gör. Min kille säger att han vill ha en framtid med mig men inte min familj. Han verkar vilja att vi ska säga upp kontakten med dom sen när vi flyttar ihop (vi har planer på det när vi är lite äldre) men samtidigt vill han inte säga upp kontakten med sin familj. Han menar att han inte har svårt för sin mamma och syster men att jag har svårt för mina föräldrar och därför är inte det samma sak.
Jag vet helt enkelt inte vad jag ska göra eller tänka. jag älskar verkligen honom men han verkar inte vilja förstå eller sätta sig in i min situation. jag skulle behöva råd!

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Killar kan vara riktigt kluriga att förstå sig på, har själv svårt att förstå mig på dom :)

Det viktiga är att du går på din egen magkänsla och det är ju din familj och du har rätt till att kunna ha kontakt med dom, oavsett vad din kille tycker. Sådana killar som försöker bestämma över en är inte vettiga, man ska absolut inte ge dom för mycket frihet. Jag vill inte att du gör något som du senare i livet kommer ångra, dvs säga upp din kontakt med föräldrarna. Det är en stor sak att göra och kommer påverka resten av sitt liv, då det är svårt för föräldrarna att förlåta och svårt för dig att förklara inför dom.

Sen vill jag också råda dig om att inte ha för bråttom med att skaffa barn. Vänd på saken istället, tänk om ni en dag inte skulle funka tillsammans, barnet mår bäst av att ha bra kontakt med sina föräldrar, dvs att dom bor tillsammans. Du är endast 19 år och mycket kan hända framöver för dig, som gör det svårt att ha ett barn och dessutom händer mycket när man är ung gällande kärlek. Stressa inte för mycket, man hinner skaffa barn. Jag vet folk som är 26 år och fortfarande inte skaffat barn och själv är jag 23 år utan barn.

Jag tror istället att din kille måste jobba på din fars och hans relation. Ingen kan älska alla, men det handlar ju om att man ändå ska kunna ha en relation som inte är jobbig. Dvs, dom behöver inte ha ett väldigt bra och tajt kontakt, men att de ändå ska kunna prata med varandra. När du skaffar barn i framtiden oavsett med denna kille eller någon annan, så kan ju inte det barnet få en annan morfar. Du borde även förklara för killen att man kan älska sina föräldrar, även fast de kanske inte är perfekta eller dom där önskeföräldrarna.

I denna situation är det ju inte så mycket du själv kan göra, utan det är ju din kille som är problemet i det hela. Nu berättar du ju inte vad det är mindre bra med din pappa, men vad sägs om att ta och bjuda alla på middag och sitta och snacka ut. En grillkväll nu när det är vår kanske? Man kan ju få en uppfattning om folk, bara genom personens beteende och utseende, men som senare när man lär känna personen visar sig vara helt fel sanning.

Du kan ju även förklara för killen vad det är du gillar hos dina föräldrar, sen kan ju han berätta sina tankar om sina egna föräldrar, men att jämföra dom är idiotiskt och inte bra alls. Vi alla är olika och det är bara att acceptera. Vi alla gillar olika dessutom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar