Frågor och svar om Ätstörningar

19 Apr 2011, 14:00 124
Tjej, 14 år
Question


jag vet inte redigt vad jag ska skriva, men jag har läst massa anorexi bloggar sista tiden, varför vet jag inte, fick bara lust för det. jag skrev det till en tjej som har anorexi och hon sa att jag borde sluta läsa sådana bloggar för det påverkar mig utan att jag vet det. jag tänker rätt mycket på vikt & Jag vill bara slippa tänka på vikt. jag kan även säga att jag är lite musklig av mig för jag tränar. annars ligger mitt bmi på 22 och jag är inte fullvuxen än utan är bara 14. jag tänker att jag villä väga 57-58, just nu väger jag 60-61 och är 166cm, men jag är lite rädd att om jag går ner till 57-58 kommer jag vilja gå ännu mer ner. jag orkar verkligen inte bry mig om vikten längre, och det gör jag bara när jag är hemma, inte när jag tränar eller är i skolan. något tips på att sluta tänka så eller sluta läsa de bloggarna? de har blivit lite beroendeframkallande, och när jag ser bland deras kommentarer så är det bara folk med samma problem som kommenterar.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Du ska absolut sluta att läsa dessa bloggar. Det kommer kunna driva dig in i en sjukdom som tar flera år att ta sig ur. Det finns ingen med en ätstörning som inte är djupt olycklig och jag råder dig varmt att stoppa innan det gått längre.
De finns en anledning till att du hamnat på dessa bloggar, tänker på vikten när du är hemma osv och det brukar alltid bottna i en låg självkänsla. Om du tar tag i den kommer du kunna undvika att bli sjuk. Jag rekommenderar varmt att du tar hjälp av tex en skolkurator eller någon på ungdomsmottagningen för att få lite hjälp med detta. Läs gärna Mia Törnbloms bok, Du äger. Den är en självkänsla-höjare!

Kom ihåg att du är värdefull!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar