Frågor och svar om kompisrelationer

23 Apr 2011, 11:00 119
Annat, 0 år
Question


Jag har en väldigt nära vän som har sårat mig så inerligt djupt utan att han ens märker det själv, jag får aldrig chansen att prata med honom för att han har hoppat av skolan och sover jämt...
För ett tag sen bestämde vi oss för att göra en gemensam tatuering för att han ville bevisa för mig att han brydde sig, men jag känner att det var bara bortkastad tid, han hör aldrig av sig..
Han gör mig bara så ledsen och jag försöker undvika honom men ingenting hjälper..
Jag behöver honom och klarar mig inte utan den killen.
Men jag vet inte om jag orkar stå ut, gråter mig till sömns var och varannan dag.
Det enda jag behöver är hans närhet!
Jag kräver inte mycket alls.
När jag vill ses så passar det aldrig och jag har brytit ihop för längesen, jag funderar verkligen på att söka psykolog hjälp för det här är verkligen svårare än vad det verkar!
snälla vad ska jag göra?!

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Det låter ju som denna kille har problem med sig själv också, då han sover ofta och skolkar, det är ju ett tecken på att han själv inte mår bra. När man själv inte mår bra är det väldigt vanligt att man inte orkar prata eller umgås med folk, så jag kan med all säkerhet säga att detta inte beror alls på dig. Jag tycker du ska ge honom tid och göra sakerna på hans villkor, dvs säg till honom att du finns om han behöver snacka, men tjata inte på honom vilket förvärrar allt.

Det låter som en bra idé att börja i samtal hos psykolog eller liknade. Man behöver ju faktiskt prata ut om sina problem och man ska därför inte hålla sakerna inom sig. Ta vara på dina andra vänner så länge, uppskatta det du gör, gör roliga saker som får dig på andra tankar än att tänka på den där killen.

Det finns killar som efter ett bra tag när man umgåtts ett tag, visar sig vara svin som inte är värd att satsas på. Det är farligt att låsa sig vid bara en person sådär. Jag säger det igen, jag tror inte felet ligger hos dig, utan att han själv har problem, kanske är han inne i en depression.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar