Frågor och svar om självförtroende

24 Apr 2011, 21:00 183
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag fick just reda på något jag själv märkt av vara sant. Min klass är inte särskilt glad i mig. Vi är 7 stycken i min klass (inte så många sugna på Media, antar jag). Det är inte så att dom jävlas med mig eller någonting sånt... eller inte hela tiden i alla fall. Jag märker av att de snackar med mig som om jag vore en idiot (de gångerna de snackat med mig) och säger att jag inte gör nåt under lektionerna, vilket jag gör. De får mig att känna som om jag är värdelös. Jag är rätt blyg och var inte så sugen på att börja snacka med dem direkt när vi började gymnasiet. Jag förstår om det inte går ändra på det men jag behöver någon slags hjälp eller råd. Behöver inte vara kompis med dem, bara accepterad eller vad man ska säga.
- Tack hej

Svar

Hej!

Ibland måste man vända på hela situationen och kika på den från ett helt annat håll.
När jag läser det du skriver blir jag uppriktigt upprörd! Man har 100% rätt att vara precis som man är och bli 100% accepterad. Det de håller på med är inte ok och du borde inte acceptera det alls. Du behöver prata med någon vuxen i din närhet som kan hjälpa dig med detta. Det är inte du som ska ändra på dig, utan dom.

Tyvärr kan jag inte ge dig konkreta råd på hur du ska gå tillväga rent praktiskt, då jag inte tycker att du ska behöva ändra på dig för att bli respekterad i din klass. Du skriver att du är rätt blyg, det är något som man kan arbeta på så att man lättare känner sig bekväm med att ta kontakt med människor. Men det är inte en anledning till att bli behandlad på det sätt som du beskriver!

Ställ dig själv dessa frågor:
- Om man räknar bort dessa personer, är jag accepterad i min umgängeskrets?
- Känner jag mig tillfreds med mig själv?

Stort lycka till!
//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar