Frågor och svar om otrohet

29 Apr 2011, 08:00 227
Tjej, 17 år
Question


hej, jag har ett tätte problem som tär på mig så otroligt mycket. jag har varit otrogen mot min bästa kompis med hennes pojkvänn. jag skäms så! jag mår illa och vill spy helatiden! jag vet inte varför jag gjorde det men ångrar mig så otroligt mycke! hon fick reda på det och vi hadde ett tellefån samtal där hon förklarade att hon inte hatade mig men att vi måste prata ansikte mot ansikte med varandra. jag e helt förstörd. det käns som om hon kommer hata mig efter vi har pratat med varandra och att jag alldrig kommer att få träffa hennes kille igen (en av mina vänner) jag vet inte vad jag ska göra även om jag vet att jag gjort fel.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Att prata MED varandra än att prata OM varandra brukar det mesta lösa sig med. Jag tror det ordnar upp sig och det gäller att inte vara långsint, det som har hänt har ju ändå hänt, så man får titta framåt så det inte sker igen. Det går ju inte att göra saker ogjorda, det går däremot att ångra förlåta och att inte göra om det. En riktig vän förlåter "misstag" som man gör. Förklara dina känslor och tankar inför henne bara, så tror jag det ordnar sig. Du har ju varit ärlig nu i efterhand när du vågat berätta, så det tror jag hon kommer uppskatta och kunna förlåta lättare. Låt tiden se vad som händer!

Jag skulle vilja säga att killen också har ett ansvar i det hela, så problemet är inte bara mellan dej och tjejkompisen. Prata alla 3.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar