Frågor och svar om missbruk

1 May 2011, 09:00 189
Kille, 16 år
Question


Vet verkligen inte hur jag ska börja. Ja, kan börja med att säga att mitt liv är Fucked up. Ja alltså nu är det så att när jag som tolv år gammal började hata min pappa, jag såg honom som en dålig förebild. Han knarkade till och från, han drack ca 4 öl varje dag. Japp idag är jag 16 bast. Hatar honom fortfarande, började rymma hemifrån när jag var tolv, har gjort det ca 6 gånger, jag tror det var andra gången jag fick en fet smäll och så knäckte han min mobil. (Luckmobil) jag har bott på tre familjehem. Tyckte bara om ett och det var hos min kusin. Men iaf jag orkar inte bo hemma längre. När jag var 15 kom mamma och pappa hem fulla, pappa misshandlade mamma brutalt och jag fick springa till polisstationen bar fötter. Han fick 9 månaders fängelse. Mitt liv skulle varit perfekt utan honom, mamma är för feg att lämna honom, men ja tycker ändå att hon kan göra det för min skull. Vad fan ska jag ta mig till?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Din mamma kan ta kontakt med kvinnojouren så att hon får hjälp, hon kommer även få en skyddad hemlig adress, så din pappa inte kan få tag på henne. Hon blir då i trygga händer med dom, de tar mest hand om kvinnor som blir misshandlade.

Det du ska göra är att kontakta socialtjänsten igen, för jag antar att du redan haft kontakt med dom. Dina föräldrar är inte lämpliga som vårdnadshavare och då får du ett nytt familje hem. Du anger inte orsaken till varför du lämnade dom tidigare familje hemmen, speciellt där du trivdes bäst. Ta även kontakt med ungdomsmottagningen så du får en terapeut att prata ut om detta. Du behöver en typ av psykolog för att bearbeta detta som hänt och händer, gör du inte det kommer du lagra dina problem och då försvåras allt att senare lösa sig.

Du kan ju även gå till din skolkurator och berätta läget, så kan den peppa och hänvisa dig vidare. Eftersom din pappa är alkoholist är han inte lämplig som förälder och det är riktigt riskfullt för dig att stanna kvar hos honom.

Du kan även ringa bris på 116 111

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar