Frågor och svar om gravid

20 Feb 2001, 00:00 113
Annat, 0 år
Question


Jag har haft oskyddat sex med min flickvän, hon är 15 år och hon tar p-piller. Sist vi gjorde det var för en vecka sedan. Hon har haft mens efter det men hon säger att när man klämmer på bröstet så kommer det ut en genomskinlig vätska som luktar äckligt. Kan hon vara gravid?

Svar

Det kan läcka lite vätska ur brösten vilket är normalt när man äter p-piller. Om hon använder p-piller på rätt sätt, det vill säga ej har glömt sina piller utan tagit dem i rätt tid, ej har diarré eller kräkningar, andra läkemedel? -Då är risken minimal. Annars bör hon göra en graviditetstest. Är ni ändå oroliga; -ta kontakt med läkaren på er ungdomsmottagning för en undersökning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar