Frågor och svar om koncentrationssvårigheter

3 May 2011, 19:00 494
Annat, 0 år
Question


Varför kan jag inte koncentrera mig i skolan?
Alla andra sitter lugnt och läser, men jag kan inte och jag får skit för det + anmärkningar bara för att jag bara inte kan fokusera.
Fan är det här för skit?!
Sen när blev det regler på att ifall man inte kan koncentrera sig så måste man få kvar sittning?!
Jag försöker, men jag kan bara inte!
Jag kanske klarar 5 minuter, fast sen så flyger mina tankar iväg och så får jag stora humör förändringar (ibland så blir jag hyperaktiv och skit glad och ibland så blir jag förbannad).
Några tips????

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Du kan ha diagnosen adhd, så kolla upp det med skolsköterskan. Annars kanske du bara har lite mycket just nu att tänka på. Gör något roligt efter skolan, så du har något att se fram emot, då har man lättare att fokusera på skolan sen. Du har rätt till att få extra stöd i skolan, så prata lite mer med dina lärare, de borde ju förstå och inte straffa dig för detta! Dina föräldrar kan hjälpa dig och ge stöd också!

Dela också upp ditt skolarbete och vänta inte med allt arbete till sista dagen då det skapar stress och oro, dela upp det lite smått varje dag och det är viktigt att du tar pauser.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar