Frågor och svar om symtom - vad är det?

5 May 2011, 23:00 194
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag har varit väldigt törstig och behövt gå på toa väldigt ofta nu i ungefär en vecka. Jag berättade detta för min mamma och då blev hon rädd att jag hade fått diabetes, så jag blev ju så klart också rädd, så jag gick in och googlade lite om diabetes. och jag hittade att symtomerna var bland annat att man blev väldigt törstig och kissnödig, sen stod det också att man kunde ha domningar i händer och fötter och detta vaknar jag ofta av på nätterna. Tror du jag kan ha diabetes? :S

Svar

Hejsan!

Jo det stämmer att symtomen du beskriver är vanliga vid diabetes. Jag föreslår att du kontaktar din vårdcentral så att de får ta ett blodsocker värde på dig. Det är enkelt och går snabbt. Det är inte säkert det är diabetes du har men det är bra att kolla upp det iallafall med tanke på dina symtom.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar