Frågor och svar om gravid

20 Feb 2001, 00:00 106
Annat, 0 år
Question


Jag och min sambo har försökt få barn i sju månader men inte lyckats. Jag undrar varför... Naturligtvis är det lättare när man har ägglossning och vi har haft sex då men utan resultat. För några månader sedan var jag hos gynekologen för undersökning pga kraftiga smärtor i nedre delen av magen. Han trodde att det kunde vara en cysta men han hittade ingen. Kan det vara möjligt att den fanns där men att han slarvade och att det har påverkat äggstockarna? Jag är 20 år och har haft mens sedan jag var 12. Varken jag eller min pojkvän har haft någon könssjukdom.

Svar

Jag tror inte att läkaren har slarvat, men det kan vara svårt att ibland få svar på varför man har ont i magen. Beträffande planering av barn, så räknar man statistiskt med att 80% blir gravida inom ett år.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar