Frågor och svar om bråk

7 May 2011, 23:00 173
Annat, 0 år
Question


hej , jag och min pojkvän har varit tillsammans i 3 månader snart 4a
och vi hade haft sex då ,
när mamma fick reda på de
blev hon sur , men sen så typ blev allt bra ,
men nu plötsligt får jag inte va med han alls ,
får inte träffa han eller något :s
sen så har jag bråkat med mina föräldrar som in i helvete ,
och jag vill inte bo kvar här ,
min pojkväns mamma pratar med folk som de är såhär med ,
och ville gärna bo hos dom ett tag till de lugnade ner sig ,
men vet inte om jag får för mamma,
dom kommer bah skrika på mig som fan ,
och slå mig och massa :(
jag mår piss här ,
och jag skär mig för detta och lite annat ,
jag orkar verkligen inte mer , och har försökt ta mitt liv jävligt många gånger :/
snälla hjälp nån !

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Du är bara 14 år än så länge och dina föräldrar har ett stort ansvar fortfarande. En förälder ska kunna vara en balans mellan sträng och snäll, vilket det inte alltid är lätt att vara. Sexdebuten går bara ner och ner i åldrarna, så jag förstår deras reaktion. Det är faktiskt inte lagligt att ha sex under 15 år, vilket man bör tänka på.

Om du ska få bo hos din killes familj är ju en sak mellan hans familj och din familj. Dina föräldrar har aldrig rätt att slå dig, så det måste dom genast sluta med. Du kan ta kontakt med bla soc om de fortsätter att slår dig eller skolsköterskan kan hjälpa dig.

Att du skadar dig och har självmordstankar är allvarligt. Berätta helst för föräldrarna hur illa du mår av deras beteende mot dig. Jag tycker du ska gå i samtal hos din skolsköterska eller så kan du vända dig till ungdomsmottagningen, de har bra samtalshjälp. Självmord är aldrig någon bra lösning, tänk tex på din familj som ska leva resten av sina liv med skulden, skammen och sorgen. Jag får mail ibland ifrån föräldrar som berättar hur dom brutit ihop av sitt barn som tagit sitt liv och kan därför inte leva sitt eget liv. Det viktiga är att du pratar ut om dina problem inför någon vuxen, men även för dina vänner ibland.

Du måste tänka på följderna som blir av dina självskador, ärren får du leva med resten av ditt liv. Du kommer ångra dina ärr när du blir äldre, så försök hitta andra alternativ som inte är självdestruktiva. Det kan vara att man lyssnar på hög musik istället, slår ner böcker o bokhyllan eller tar en promenad för att få bort ångesten och tankarna.

Uppskatta dina vänner mer, ta vara på dom och gör roliga saker i ditt liv utanför skolan. Börja i någon förening eller idrott om du inte redan gör det. Och var inte för arg på dina föräldrar, dom vill bara ditt eget bästa så att du har det bra, dom är rädda om dig, men de vet inte riktigt hur de ska hantera det, så det kan lätt bli fel. Men att de slår dig är allvarligt och fel!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar