Frågor och svar om självförtroende

9 May 2011, 20:00 157
Annat, 0 år
Question


hej!
jag fyller 14 år i juni

jag är 136 cm lång bara och är väldigt smal,
har inga bröst heller,
och jag vågar inte bada i sommar med mina kompisar bara för allt det,
har även skolios. Men seriöst, jag är så orolig för att mina bröst inte ska ha växt något när jag börjar åttan, fyfan vad ska jag göra? :'( så himla pinsmat! och alla killar kommer ju tycka det är konstigt, det vet jag, DOM VÄXER JU ALDRIG SERIÖST!!!

Svar

Hej!

Om jag har förstått det hela rätt så tycker du att det är jobbigt med storleken på dina bröst. Du har säkert redan hört det jag kommer att skriva, men jag hoppas att du tar dig tiden att läsa och begrunda mitt svar.

ALLA utvecklas olika fort. Vissa får bröst, höfter och "hull" väldigt tidigt, medan andra får dem senare. Det ena är inte mer rätt än det andra och kroppen tar den tid på sig som den vill. Din kropp kan över sommaren förändras helt. Kom ihåg att du är 13 år och det är oftast nu eller inom något år som din kropp kommer att förändras på riktigt.

Och sedan gällande vad killarna tycker... Om man förväntar sig att alla tjejer på 14 år ska ha b eller c-kupa, är de helt fel ute. Det är inte många tjejer som har det i den åldern. Nu kan jag inte med säkerhet säga vad en ung kille tänker, då jag själv aldrig varit en... Men jag tror inte att du behöver oroa dig för vad de tycker eller tänker.
Tänk själv att du är vacker som du är! Kom ihåg att det är ens utstrålning som många fastnar för. Utstrålar du självsäkerhet kommer ingen att tänka annat.

Våga bestäm dig för att du, precis som Lady Gaga sjunger, I´m beautiful in my way! Man behöver inte vara som någon annan för att vara super fin. Och jag är väldigt övertygad om att du är super fin, precis som du är!

Stor kram på dig!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar