Frågor och svar om självförtroende

9 May 2011, 20:00 182
Tjej, 22 år
Question


Hej det är så att jag har väldigt dålig självförtroende, hur gör jag för att få ett bra självförtroende?

Svar

Hej på dig,

Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser dina rader. Jag ska försöka ge dig ett så bra svar jag kan utifrån det lilla jag vet. Jag vet att nedanstående inte är så enkelt som det låter, men jag hoppas att du kan få ut ngt utav det som hjälper dig på vägen.

Det första steget i att bygga upp en stark självkänsla är att acceptera sig själv precis som man är innan man försöker förbättra sitt självförtroende. Självacceptans och självkännedom är nyckeln till att skapa en positiv självkänsla. När du accepterar dig själv precis som du är kommer du känna att du mår bättre bättre.

När du börjar må bättre kommer du förmodligen att göra mer. När du gör mer, kommer du automatiskt att "åstadkomma" mer inom områden som du finner intressant. När du "åstadkommer" mer, kommer ditt självförtroende att öka. När ditt självförtroende ökar, så ökar din självkänsla.

Med mer självkänsla kommer din totala stolthet för dig själv att öka. Och när du har mer självkänsla och självförtroende, kommer du att känna dig mer bekväm med dig själv.

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar