Frågor och svar om utseende

12 May 2011, 17:00 83
Tjej, 15 år
Question


Tja jag vill skaffa en tatuering. Dock är morsan mitt stora hinder, hon tycker det är fult osv. Men kan ju ännu inte göra det här i Sverige så funderar på att dra mig till England när jag har sparat ihop tillräckligt med pengar. Och jag är inte ännu en unge som bara vill ha nått random på armen för det e ball utan jag har länge funderat på det och har valt ett motiv som representerar all skit jag har gått igenom. Så den skulle liksom stå för något. Men aja min fråga är vad har de för åldergräns i England på tatueringar och om man vill ha en som är ungefär lika stor som en hand i färg vad får man paya här då? Tack på förhand!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är alltid knepigt när familj och vänner har åsikter om hur man själv vill se ut.

Jag tror absolut inte att du är en random unge, utan jag förstår verkligen att du vill ha din tatuering. Mitt råd till dig är ändå att vänta i tre år, tills du kan bestämma helt själv och göra det hos en bra tatuerare i Sverige. Den kommer sitta kvar i resten av ditt liv, så tre år är inte så mycket egentigen :)

Det är alltid viktigt att kolla upp studion ordentligt innan, och då ska inte priset spela roll.

Vad det kostar beror helt på hur stor och detaljerad du vill ha den.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar