Frågor och svar om obesvarad kärlek

13 May 2011, 20:00 171
Annat, 0 år
Question


tjejen jag e kär i vet redan att ja gillar henne o sånt...
Men hon gillar en annan kille , och nu e frågan ska ja fortsätta tills de händer nåt mellan oss , elr ska jag hjälpa henne fram till den hon gillar (känner killen rätt bra) . Då kmr hon verkligen älska mig som vän ... och på något sätt så vill ja inte förlora min vönskap med henne ?
alla har gett mig konstiga råd ... o nu avgör ditt tips ! :D tacck i förhand

Svar

Hej på dig,

Jag kan ge dig min åsikt och hoppas att den hjälper dig på vägen till att klura ut vad som känns rätt för dig i detta dilemma.

Jag tycker personligen att man alltid ska vara ärlig i alla relationer. Inte bara mot den andre utan även mot sig själv. Om din vänskap med henne är väldigt viktig för dig och du inte vill ha kvar henne i ditt liv pga dina känslor för henne, då kanske det är rätt att introducera dem för varandra. Men, om det är så att du är kär i henne, så tycker jag att du ska sätta dina känslor i första hand och låta dem lösa sin potentiella relation själv.

Du ska inte behöva ha mer ont i hjärtat än nödvändigt vid obesvarad kärlek. Och att se dem tillsammans och veta att du har hjälpt dem med det... Det gör ont, även om det är för ett tag, varför utsätta dig för det?

Om hon nu är den vän du hoppas på, då skulle hon aldrig be dig om en sådan tjänst när hon vet vad du känner. Och om hon inte har bett dig och kommer på längre fram att du inte hjälpte till medvetet... Ja... Då borde hon förstå dig även då.

Mitt råd är att var först riktigt ärlig mot dig själv och bestämd vad du ska göra utifrån det!

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar