Frågor och svar om sex

14 May 2011, 21:00 209
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har knappt någon sexlust alls. Jag och min kille har sex högst en gång varannan månad. Vi har varit tillsammans i 7 år, och vi har haft det såhär nästan hela tiden. I början hade vi sex oftare, men inte speciellt ofta. Vi kramas och pussas ibland, men inte mer. När vi väl har sex gör det ofta ont för mig, vilket kanske påverkar min sexlust. Det tar lång tid innan jag är redo att ha sex. Varför är det så här? Kan man göra något åt det? Vart kan jag vända mig med mina problem?
Tacksam för svar!

Svar

Hej!

Du är inte ensam om dina problem och det finns hjälp att få. Du skulle bli hjälpt av ett samtal med en sexolog. De arbetar med lustproblematik samt relationer m.m. Att det gör ont när du har samlag är också något sexologen kan hjälpa till med. Ofta är det barnmorskor som läser vidare till sexologer.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar