Frågor och svar om flytta hemifrån

16 May 2011, 09:00 304
Kille, 16 år
Question


hej jag trivs inte hemma. efter sommar lovet ska jag börja första året i gymnasiet. jag vill flytta till min 20 åriga syster. är det möjligt?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Dina föräldrar har ansvaret för dig tills den dagen du fyller 18 år och du är 16, vilket innebär att det är en sak du måste vara överens med dina föräldrar om. Det kanske är möjligt att du bor lite hos systern också, men samtidigt hos dina föräldrar. Det är alltså bara föräldrarna och du som kan besluta om hur ni ska göra. Sen kanske inte är jättekul för din syster att du ska följa med henne, nu när hon ändå redan flyttat hemifrån. Men har ni en bra relation så funkar det ju såklart.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar