Frågor och svar om självförtroende

18 May 2011, 20:00 137
Annat, 0 år
Question


Hej!
En vän till mig, min bästa vän faktiskt, har SJUKT låg självförtroende. Hon är lite mullig och det har sänkt henne totalt. Men alla gillar henne, hon är snäll rolig, pratsam och omtyckt. Fast hon tror inte på när man säger det, och trots att hon är lite rundare än alla andra så är hon sjukt söt!! Men hon lyssnar inte på någon när man säger detta till henne. Hon tror att ingen gillar henne och att hon aldrig kommer he en pojkvän och att folk tycker att hon är äcklig..
Vad ska jag göra för att få henne att förstå att hon är fantastisk precis som hon är och att folk tycker om henne?

Svar

Hej tjejen!

Jag vill börja med att säga att du verkar vara en riktigt bra vän! Fortsätt precis som du gjort, du gör absolut inga fel! Hade alla haft vänner som du, som stöttar och uppskattar en för den man är, hade många tjejer och killar mått bättre.

Jag vet inte om man just kan göra så mkt mer i din situation. Du finns där för henne och förklarar att hon är omtyckt och uppskattad. Det landar säkert lite varje gång du säger det.

Jag har skrivit ett svar till en person som handlar om lågt självförtroende. Läs gärna det svaret om du vill ha lite mer info om hur låg självkänsla funkar.

Lycka till och fortsätt att vara en sådan fin och genuin vän!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar