Frågor och svar om meningen med livet

22 May 2011, 23:00 190
Annat, 0 år
Question


Hej!

En hel del personer brukar lyssna på Pat Condells serie på Youtube om religion. Vad tycker du som kristen om Pat? Är han väl känd och diskuterad bland troende? Se nedanstående klipp om du ej är bekant med Pat!

http://www.youtube.com/watch?v=y4mWiqkGy-Y

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Jag har kollat på klippet. Jag har inte hört talas om honom förut. Jag känner inte heller igen den typ av kristendom som Pat beskriver. Det är goda men inga nya argument han framför.

Kristendom handlar inte främst om vad som händer när vi dör utan framför allt om livet vi lever nu. Bibeln är full av berättelser som vill ge livsmod, mod att leva utan att behöva förkrympa sig själv. Pat menar snarare att kristendom främst handlar om synd och om det som vi inte vet något om. Kristendom handlar snarare om vad är att vara människa, vilket ansvar vi har för oss själva, vår nästa och skapelsen.

Pat lever i USA där det finns många kristna som har en betydligt snävare tolkning av vad kristendom är än vad det är Sverige. Därför kan jag inte känna igen mig i den bild av kristendom som han målar upp.
Vad tycker du om Pat?

Häslningar
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar