Frågor och svar om få kontakt

26 May 2011, 20:00 214
Annat, 0 år
Question


HejHej!

Är en tjej på nästan femton som haft anorexi i lite över ett år. Har på senaste tiden börjat ta små små steg mot att bli frisk. (går till kurator och har matschema osv.) Men sjukdomen har lett till så mycket mer än att jag har gått ner i vikt. Jag har gjort allt jag kan för att bli osynlig för killar. Alltså på allvar, jag har till och med förbjudit mig själv att bli kär. Men det börjar liksom bli lite jobbigt nu. Är grymt störande att jag är den enda tjejen i hela universum som inte kan prata med killar. Känner mig helt utstött från samhället. Men nu känner jag mig nästan redo att ta kontakt. Grejen är bara att jag har ju ingen aning om hur? Alltså typ, hur klär man sig och pratar med dem utan att man verkar som värsta horan? Snälla hjälp mig, jag har verkligen ingen aning!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Duktig du är som går i terapi och kämpar på med matschemat. Det går att bli helt frisk, kom ihåg det. Ha tålamod bara.

Det är många med ätstörningar som har liknande problem. Man har under lång tid ägnat sig bara åt ätstörningen och sedan känner man sig lite rostig när man ska ut på banan igen.
Det du ska göra är att inte oroa dig så mycket!! Tänk mindre och gör mer. Börja med nåt lättare än om det känns bättre. Ser du någon söt kille på tunnelbanan, håll kvar blicken och utmana dig att le lite åt honom! Om det finns någon söt kille på din facebook, använd facebook-chatten och fråga hur läget är eller fråga någon kille på stan vad klockan är och träna lite flört, ett litet leende tex. Ett annat sätt kan vara att ta hjälp av en kompis, häng med i samtal som någon annan för, släng in dina åsikter eller kommentera ämnen.
Träna dig och va inte så hård och döm dig själv genom att tänka "men gud vad pinsam jag är". Flörta ska va roligt och det finns inga rätt och fel. Sen får man bli röd om kinderna, det blir vi alla ibland!
Ut där nu, det är vår och jag lovar att det finns gott om flörtar därute.

Sen är du värd att vara kär och lycklig, det är ju det livet till stor del går ut på!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar