Frågor och svar om Ätstörningar

26 May 2011, 20:00 123
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har på senaste tiden haft lite problem med mat. Det är så att jag tänker väldigt mycket på vad jag äter och vissa dagar äter jag jätte mycket sen mår jag dåligt för det, jag tycket ibland att jag är tjock och ibland är jag nöjd med mig själv. Jag har många gånger seriöst tänkt spy, en har aldrig gjort det. Så min fråga är: Har jag någon ätstörning och isf vad kan jag göra åt det. :)

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Bra att du frågar!
Det här är varningstecken på att du inte mår som du ska. Det här tyder på låg självkänsla och jag kan enda hit "höra" hur hård du är emot dig själv i tanken ibland. Det här behöver få ett slut och det genast. Jag tycker att du ska ta lite hjälp för att du inte ska fastna i det här ännu mer. Jag råder dig varmt att gå och prata med tex en skolkurator eller en samtalskontakt hos ungdomsmottagningen.

Du är värd att få vara mycket snällare med dig än du är i dagsläget.

All värme och styrka på vägen, stor kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar