Frågor och svar om Ångest

30 May 2011, 12:00 187
Tjej, 15 år
Question


Jag är en tjej på 15 år jag vill fråga 2 saker. 1. Jag har haft oskyddat sex med mitt ex många gånger och sp men han har aldrig kommit i mig är det farligt? 2 jag verkligen hatar mitt liv och har skärt mig och sånt förut och försökt tagit självmord men aldrig varit kapabel till det, jag har aldrig gilla mig själv o folk har ofta klankat ner på mig och jag har aldrig tyckt jag passar in någon stans och vill oftast bara försvinna från jorden, hur får man hjälp med det??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är inte farligt med oskyddat sex om ingen av er har en sjukdom. Däremot är risken stor för att du blir gravid.

När det gäller din andra fråga så skulle jag vilja prata mer med dig. Du kan lägga till min msn som är [email protected] eller min Facebook som är Helena Meyer Fryshuset.

Du kan alltid vända dig till din ungdomsmottagning för råd och stöd. Det kan känner svårt och jobbigt att be om hjälp, men försök att tänka på att du är värd att få må bra. Man ska inte behöva känna att man vill försvinna.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar