Frågor och svar om kärleksrelationer

1 Jun 2011, 21:00 162
Annat, 0 år
Question


Hej!

För några månader sedan så började det en ny kille i min skola, i min parallell klass. Jag mötte hans blick och sedan var jag fast. Jag var "kär" i någon som jag inte ens visste vem det var, sjukt. Några dagar senare hittade jag honom på facebook och jag lade till honom som vän.

Sen ytterligare några dagar senare så började jag chatta med honom. Vi chattade om våra intressen osv. och helt plötsligt började han skriva hjärtan, i chatten. Jag trodde att det betydde att han var intresserad av mig eller något.

Samma kväll började vi prata på skype och vi snackade i ca. 3 timmar. Det kändes som om vi hade känt varandra i flera år, men i själva verket var det bara en dag. Vi snackade på skype nästa dag också, i flera timmar och helgen där efter. På vardagarna chattar vi mest. Vi har ganska bra kontakt och vi kommer bra överrens. Han är väldigt snäll och det känns som om han gillar mig. Han berömmer mig för mycket och säger mycket snällt, även om han ibland skojar!

Men problemet är att ingen av oss vågar säga något när vi träffas i verkligheten (i skolan). När jag träffar honom och han möter min blick så tittar han bort. En gång vågade jag säga hejhej, men då hörde han såklart inte.. Typsikt!

Min fråga är, hur ska jag göra för att få kontakt med honom i verkligheten och hur jag ska våga ta första steget?

TACK PÅ FÖRHAND

Svar

Hej hej!

Ja, sådant där kan ju vara lite trixigt. Ni verkar ju uppenbarligen gilla varandra, annars hade ni förmodligen inte haft kontakt till att börja med.

Om du känner att det är jobbigt att ta första steget "live", vad skulle hända om du kanske tog upp det när ni skypa? Det är ju inte nödvändigt att ni måste göra det offentligt. Det viktiga är att ni får träffas och se hur det känns att ses och pratas vid på riktigt.

Hur skulle det kännas tror du?

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar