Frågor och svar om allmänt

28 Feb 2001, 00:00 755
Annat, 0 år
Question


Min pojkvän har hittat fyra pyttesmå prickar på sin snopp. måste det vara en könssjukdom? jag har inte varit otrogen.. om man har någon sjukdom latent i kroppen utan att man vet, kan de smitta utan att man har något symptom själv.. eller är det så att om man har tex, herpes latent så smittar det bara just vid det tillfället när man har själva blåsorna? snälla svara fort för min pojkvän tror att jag har varit otrogen men det har jag verkligen inte...

Svar

Nej det måste inte vara någon könssjukdom. Man kan ha tex chlamydia speciellt flickor/kvinnor utan att ha symtom i vissa fall. Killar får lättare symtom av könssjukdom. Sen kan man ha allvarliga sjukdomar som kan smittas vidare utan att man är medveten om att man smittad eller att man håller på att smitta andra. En sådan allvarlig sjukdom är tex HIV. Prickorna på din pojkväns snopp kan vara en helt normal variant av sk vanliga körtlar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar