Frågor och svar om Ätstörningar

9 Jun 2011, 18:00 92
Annat, 0 år
Question


Hej mitt namn är Lisa, jag har tidigare haft hjälp med min anorexi då ja vägde xx kg som minst, nu är jag enligt mig själv ganska mullig och väger allt från xx-xxkg.
Just nu känner jag att jag skulle behöva mer hjälp efter som just nu har jag ingen hjälp, så frågan är kan man på ngt sätt prata med någon utan att ens mamma och pappa får reda på det?
Jag äter ordentligt m.m. det är bara tankarna och ibd ångesten oo jaa lite allt som är jobbigt men annars är jag frisk!
Så frågan var mest finns det ngn som man an prata med eller något ställe?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina Lisa!

Känns det inte alls som om du kan prata med mamma och pappa finns det andra sätt även om jag rekommenderar att försöka prata med dom. Det här är inte ditt fel förstår du och du behöver få deras stöd.
Du kan kontakta en kurator på tex ungdomsmottagningen. Det behöver inte dom ge tillåtelse till. Fundera även och läs på om en mentor vore nåt för dig, http://www.abkontakt.se men jag tycker i första taget att du ska fortsätta med terapi eftersom du fortfarande är väldigt underviktig och inte helt frisk än även om du önskar det väldigt mycket. Helt frisk är du den dagen både kroppen och tanken mår bra. Du har tagit dig långt och klarar att ta dig den sista biten!!

Kom ihåg att du är värdefull!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar