Frågor och svar om meningen med livet

10 Jun 2011, 12:00 163
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en 18 årig tejej som tycker jag är super gammal!
Jag blir altid lite avensjuck när jag ser personer yngre en mig men jag har ju inte presis haft en lätt uppväxst.Eftersom jag är stora syster fick jag altid ta ansvar och växa upp tididgare en andra men trodde ju aldrig att det skulle ledda till att jag skulle ha en fobi för att bli gammal. Alla jag har pratat med om det här tycker jag är löjlig och har hella livet framför mig medan jag tycker mitt live redan är över. Hur ska jag kunna ändra min synvinkel på ålder? Och är det normalt att känna så här?Kommer det försvinna med åldern?

Svar

Hej,

Ja, ibland kan man känna sig vuxnare än man är och det kommer oftast med livserfarenhet. Har man varit med om mkt så kan det vara att man känner sig mer mogen och erfaren. När det händer kan det ibland hända att man kan känna att man fick växa upp för fort och man tappade bort barndomsåren. De åren när man bara lekte och hade roligt och inte behövde bry sig om ngt annat än det man ville.

Jag skulle föreslå att du vågar ta tid för dig själv och inte känna en massa måsten. Slappna av i din ålder och hitta på saker som får dig att känna dig 18. Dina vänner har rätt i att du har väldigt mkt framför dig, så våga släpp tankarna kring att du inte är yngre och fokusera inte på de borttappade åren. Se framåt istället för bakåt!

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar