Frågor och svar om bråk

10 Jun 2011, 13:00 126
Annat, 0 år
Question


jag visste inte vem jag skulle vända mig till så jag valde dig.
får man hata sin mamma?

Svar

Hej,

Detta är en stor fråga. Jag vet inte vad som har hänt och själva ordet hata är ett väldigt starkt ord. Självklart finns det händelser som gör att att relationen till sina föräldrar inte alltid är den bästa och självklart har man rätt att känna det man känner just då.

Just att hata någon tär väldigt mycket på den personen som faktiskt hatar. Det krävs enormt mycket energi att hata ngn. Jag hoppas verkligen för din skull att du inte känner att du behöver bära med dig en sådan stor och jobbig känsla. Om du behöver prata med ngn annan vuxen om detta hoppas jag att du hittar en som du litar på.

Men svar på din fråga: Ja man kan hata människor, även sin mamma. Sen vet jag inte riktigt vad ordet hata betyder för dig. Det kanske inte är lika laddat som det är för mig. Jag tänker mig att när man hatar någon så finns det inget återvändo, man har bränt alla broar. Man har försökt att reda ut det men det går inte och allt är åt pipan. Jag hoppas verkligen inte att det är så du känner för din mamma, det hade varit väldigt ledsamt. Men som sagt så vet jag inte vad som har hänt mellan er.

Hoppas att du fick svar på din fråga.

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar