Frågor och svar om könsorganen

10 Jun 2011, 15:00 239
Annat, 0 år
Question


Hey . jag är kille på 13 år, .. läste lite om pungcancer.. rädd att jag har det men inte säker. min högra pungkula är större än den vänstra , vet inte om jag ska säga till mina föräldrar eller söka vård.. så jag vill görna veta om det är något ofarligt ?! :( Men känner aldrig några värker..

tack i förhand!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Om man är orolig för något på ens kropp är det alltid bra att gå till en läkare eller ungdomsmottagningen. Inte för att det behöver vara något farligt men det är alltid skönt att få veta att allt är som det ska.

Det kan kännas läskigt att gå till en läkare, men det är inte pinsamt eller konstigt, utan de som jobbar i vården är vana vid människor med olika sorters problem.

Om det inte känns helt omöljligt kan du försöka prata med dina föräldrar också :) De förstår ofta mer än man tror.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar