Frågor och svar om självmisshandel

10 Jun 2011, 16:00 171
Tjej, 17 år
Question


hej jag har en fråga ! mitt liv har rasat ner dom senaste 3 åren jag skär mej ofta och dom blir djupare och djupare för varje gång eftersom min sorg och deprition blir värre och värre för varje gång jag har försökt ta livet av mej men aldrig haft mod eftersom min tanke på familjen alltid kommer upp som alltid har förökt stötta mej genom allt och verkligen försökt att få mej att må bra men aldrig lyckats jag går till bup men dom får mej inte att prata ut eftersom jag hatar och prata och gillar inte dockton jag pratar med eller rättare sakt ska prata me jag har fått medecin men den funkar inte!!! Snälla hjälp mej vad ska jag göra??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

tack för ditt starka mail.

Jag tycker att det är bra att du tänker på din familj som alltid stöttat dig. Försök att förstå att de gör det för att de älskar dig, för du är värdefull.

När man mår så dåligt som du gör är det ofta väldigt svårt att prata om det. Det är ju inte så konstigt egentligen, ofta skäms man och kanske tycker man att man inte förtjänar hjälp. Försök att släppa alla de tankarna. Om din doktor är bra eller inte kan inte jag avgöra, men om du känner att det absolut inte fungerar så har du rätt att byta läkare. Det samma med medicinen, det är ju tänkt att den ska hjälpa dig och om den inte gör det så kanske du behöver en annan medicin eller en annan sorts hjälp.

Kanske kan du prata med dina föräldrar om det här, och hur du känner? Så kan de hjälpa dig att prata med BUP?

Ta hand om dig, du är värd att få må bra!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar