Frågor och svar om svek

14 Jun 2011, 14:00 384
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig! Behöver verkligen åsikt från ett annat håll.

Jag funderar på om jag har rätt att vara arg. Och jag behöver, inte bara mina kompisars åsikter utan också, någon annans åsikter. Det ska också sägas att jag nästan ALDRIG , blir svartsjuk.

Jag och min föredetta flickvän hade varit ihop i 3 månader och någon vecka. Då gjorde hon slut. Det var faktiskt en av de absolut bästa separationerna jag någonsin haft. Vi hade båda känt att vi gled isär och jag hade nästan väntat mig att hon skulle göra slut.

Klart jag var ledsen. Litegrann i alla fall. Ett kaptiel avslutas. Men jag var helt okej och vi fortsatte att vara goda vänner vilket inte gjorde det så farligt. Notera att jag verkligen INTE känner några kärlekskänslor för henne längre. Och vi har båda sagt att det är helt okej att ligga med andra människor och så vidare. Vi har till och med sagt att det är okej om vi hånglar med någon annan även om vi är på samma fest. Just eftersom ingen av oss känner att det är någon stor grej. Det är bara naturligt att vi går vidare.

Nu till själva historien:
Igår tog hon studenten. Jag var bland annat på hennes studentmiddag med hela hennes släkt. När hon sen skulle festa på kvällen så drog jag hem.

Runt klockan 3 på natten ringer hon och ber om skjuts. Det är vanligt. Hon brukar göra det och jag ställer i princip alltid upp. Det är inga problem. Turligt nog denna gång var jag också vaken.

Hon berättade att hon inte hade någon utväg och hon var tvungen att be någon skjutsa henne. Så jag åker in till stan för att möta upp henne. Innan jag hunnit fram så ringer hon och frågar "Är det okej om en kompis till mig får skjuts hem också? Han vet inte hur han ska ta sig hem heller"

Helt okej säger jag och åker vidare. Väl framme så stiger inte min exflickvän och EN kille in i bilen, utan två! Jag tycker det är lite konstigt , men det gör väl ingenting.

Jag skjutsar hem den ena killen till sig. Och sen ger vi oss av mot min exflickväns hem. För tydligen så ska killen som jag skjutsar sova där.

Naiv som jag är tror jag att det är en kompis som bara behöver sovplats. Men under färden så gör han en massa underliga skämt. Som till exempel att han ska betala henne för natten de ska ha , och att det kan vara värt det.
Det leder mig till något annat, och jag börjar må så jävla dåligt. Klump i magen och rubbet.

Väl hemma hos henne så hoppar hon och killen ut. När jag kramar om min exflickvän hejdå så FÖRSÖKER jag viska så att inte killen hör "Ligg inte med honom".
1. Jag gillar inte killen och tycker han är vedervärdig och han är inte värd att spendera en natt med henne. ( Påstå att jag har känslor kvar, visst okej. Men jag ser det som att jag är hennes GODA VÄN som vet vad hon förtjänar. Jag ser mig inte som pojkvän.)

I alla fall så åker jag hem. Klump i magen och mår riktigt illa. Väl hemma så berättar jag detta för min kompis som jag bor med. Han tycker att det är helt sinnessjukt och blir jättearg. Säger att hon inte är välkommen här. Att man inte gör så mot sitt ex ÄVEN om man har haft en så bra breakup som vi hade. Att det är fruktansvärt okänsligt att be sitt ex skjutsa hem sig själv och sitt ragg för natten.

Vi säger också gemensamt att om hon INTE ligger med honom. Att det då BARA var en kompis som behövde sovplats. Då är det inte lika farligt. Men behövs nog ändå tas upp för henne.

I morse ringde hon mig. Jag frågade, helt casual, om hon hade legat med honom.
Det hade hon.
Jag sa att jag skulle ringa sen.
Hon förstod säkert att något var fel, men vi sa hejdå.

Helt enkelt:
Har jag rätt att vara arg?
Är det okänsligt av henne?

Hoppas att inte brevet innehåll för mycket onödig information. Jag har en tendens att bre på lite för mycket när jag är uppriven.

Tack på förhand. Hoppas du hinner svara!
//Simon

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Oavsett om du skulle vara hennes pojkvän eller bara en vän, så tycker jag att det är rätt fräckt av henne att ringa dig mitt i natten och tigga skjuts.

Det handlar inte om du är svartsjuk eller inte, det handlar om hur man behandlar en nära vän som ställer upp. Så jag tycker att du självklart kan vara arg och besviken - MEN det är din ilska, din vän behöver ju inte elda på den.

Killen som ditt ex hade med sig verkar inte särskilt trevlig, men det är ändå ditt ex som måste avgöra om hon vill vara med en sån kille eller inte.

För att svara på dina frågor, ja jag tycker att det var okänsligt och du har rätt att vara arg - men försök att tänka att det är ditt ex ansvar nu, inte ditt. Du kanske också ska fundera på om det är värt att åka iväg mitt i natten för att köra hem henne fler gånger. Det låter lite som att hon vill utnyttja att du är så snäll.

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar