Frågor och svar om symtom - vad är det?

16 Jun 2011, 10:00 183
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har reumatism i mitt ena knä. Jag tar medicin mot det och sånt. Men jag måste även ta värktabletter för smärtan. Då tar jag varje kväll 2 st brufen retard 800 mg, som min läkare har ordnat, men enda sen jag började ta dom så har jag fått sur mage. Har pågrund av detta fått stannat hemma från skolan ett par gånger tills det lugnat ner sig, för jag får då mycket ont och kräk känsla. Jag undrar om detta kan vara början på magsår? För det vill jag ju verkligen inte ha! Borde jag be min läkare om magmedicin?

Tacksam för svar!

Svar

Hejsan!

Brufen är en tablett som kan ge magproblem hos många. Bland annat sura uppstötningar och ont i övre delen av magen. Om man har dessa besvär så är det bra att ha en tablett som skyddar magen. Besvären du beskriver kan leda till magsår efter en tid om de ej behandlas så att jag föreslår att du kontaktar din husläkare och talar om dina besvär. Det är väldigt vanligt.

Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar